Möt Anläggningschef Natalie Yxerius

Här på vårbloggen kommer vi ge er en inblick bakom kulisserna på anläggningen och i vårt första samtal möter vi Natalie Yxerius, anläggningschef på Orsa Camping. Med sitt ständiga leende och sprudlande energi har ni säkerligen träffat på Natalie, som ofta hjälper till i receptionen både under sommar och vinter. Under samtalet tar vi en promenad genom stugbyn och kollar hur renoveringen går för vaktmästarna.

Berätta gärna lite om dig själv.

– Jag har jobbat inom besöksnäringen sen 13 års ålder via sommarjobb och heltid i näringen i ca 14 år. Serviceyrket och turismen har alltid intresserat mig, vilket gjorde det till ett lätt val att tacka ja till erbjudandet som anläggningschef för Orsa Camping. Jag har nu jobbat som anläggningschef för Orsa Camping sedan sommaren 2015 och är väldigt inspirerad av den utvecklingen som branschen gått igenom och den spännande framtiden som spås.

Hur ser du på sommaren? Några spännande nyheter?

– Vi har stora förväntningar på sommaren, speciellt efter den trend som varit de senaste åren. Vi hoppas på att kunna toppa förra årets fantastiska sommar och fylla campingen med ännu fler härliga gäster. Vi har en hel del nyheter på gång i form av nya aktiviteter, evenemang och renoveringar. T.ex. kommer vi till sommaren erbjuda uthyrning av både SUP (Stand Up Paddle Board) och cyklar. Utöver det renoverar vi även flertalet stugor och ett servicehus. Mer information om alla våra nyheter hittar ni här.

Som du nämnde har flera stugor blivit renoverade under vintern. Vad betyder det för anläggningen?

– Renoveringen som vi gör av stugorna är oerhört viktig. Det gör att vi kan erbjuda en högre standard till våra gäster och kan bemöta den ökande efterfrågan som finns på exklusivt boende, både under sommar och vinter. Våra vaktmästare har verkligen gjort ett bra jobb med renoveringen och vi ser nu fram emot att fortsätta med flera stugor framöver.

Under vintern fick vi besked om att Orsa Camping blivit klassificerad med 5-stjärnor! Berätta gärna om arbetet fram till klassificeringen.

– Vi har under flera år arbetat strategiskt med målet att bli Dalarnas första femstjärniga camping. I år valde vi att ta det sista steget för att nå högsta klassificering och vi har renoverat ett servicehus samt tydliggjort markering av campingtomter och skyltningen på anläggningen.

Hur ser närmaste tiden ut? Mycket att förbereda inför sommaren?

– Ja, verkligen. Perioden fram till midsommar är vår mest hektiska tid då hela anläggningen ska förbereddas inför sommaren. Det är nu allt ska öppnas upp och startas igång efter vintern, samtidigt som personalen ska skolas in. För vaktmästeriet läggs mycket tid på städning av området samtidigt som flera byggnationer och renoveringer ska färdigställas.

Vad är det bästa med sommaren enligt dig?

– Helt klart gästkontakten! Jag har förmånen att träffa så otroligt mycket härliga människor under sommaren, allt från nybörjare till världsvana campare.

Vilket tips skulle du skicka med till våra gäster som besöker Orsa i sommar?

– Vi har så otroligt många fina och attraktiva platser i Orsa som jag verkligen rekommenderar att besöka. Skräddar Djurberga fäbod, Koppången, Helvetesfallet, Storstupet och Orsa Rovdjurpark bara för att nämna några. Fråga gärna vår personal i receptionen om just deras tips på smultronställen i Orsa!